CARLIJN IN ACTIE

Kleine meisjes worden groot; “meisjes van 13”.

Zoals een heel aantal van de lezers inmiddels wel eens heeft gehoord, hebben onze kinderen een hobby gevonden in het schaakspel. Diverse toernooien zijn de afgelopen jaren bezocht, met name in Noord Nederland. Maar met het stijgen van de jaren steeg ook het niveau. En regionale toernooien werden landelijke. De afgelopen drie jaar heeft Carlijn meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen jeugdschaken. 

De foto van hiernaast –> is van het NK, afgelopen mei. Toen dit dametje tegen alle verwachting in, een serieuze kandidaat bleek te zijn voor de titel: Nederlands Kampioen Schaken voor meisjes tot 14 jaar.

( Voor een uitgebreid verslag kijk je hier: https://njsk.nl/.)

Tot de laatste seconden was het spannend. Maar tegen het schaakgeweld van de als nummer 1 geplaatste dame was niet op te strijden. Een zilveren plak, hoewel hij de eerste dag(en) aanvoelde als een verloren gouden. 

Mureck

Begin juni kreeg ze een bijzondere verrassing. Er zat een uitnodiging in de digitale brievenbus. Op basis van haar prestatie werd ze hartelijk uitgenodigd door de KNSB (Schaakbond) om deel te nemen aan de Nederlandse delegatie tijdens het EU kampioenschap. Van 1 tot 10 augustus vindt in Mureck, Oostenrijk, de 20e editie plaats van de Eureopese Unie kampioenschappen voor kinderen tot 14 jaar. De Oostenrijke schaakbond heeft de Nederlandse schaakbond uitgenodigd om hieraan deel te nemen.  De kosten van Carlijn worden deels vergoed door de stichting van Corry Vreeken. 

— Carlijn in actie

Omdat ‘op uitnodiging van’ aan de delegatie niet betekent dat deelname ook gratis is, moeten we zelf een bijdrage leveren. Daarom gaat Carlijn de komende tijd verschillende activiteiten ondernemen om geld te verdienen. 

Schaakset

Om een deel van de reis te bekostigen, verkoopt Carlijn (in samenwerking met boekenwinkel Kolstein) de allerlaatste exemplaren van de in 2018 ontwikkelde schaakset! Van elke schaakset gaat een deel van de opbrengt in de (schaak)spaarpot van Carlijn.

Ook één van de laatste exemplaren bemachtigen?! Stuur dan een mail naar carlijninactie@gmail.com. De schaaksets kosten €39,95 (excl. verzendkosten). 

Schaakeiland Schiermonikkoog | Isle of Chess

In 2018 vond de aftrap plaats van ‘Schaakeiland Schiermonnikoog’. Tot nu toe zijn we het enige schaakeiland ter wereld. Zo zijn er overal op en naar het eiland schaakactiviteiten te ondernemen:

  • Op de boot zijn vier schaaktafels gemaakt
  • Op diverse plekken op het eiland staan openbare schaaktafels
  • Er wordt jaarlijks een GP schaaktoernooi georganiseerd in Hotel van der Werff
  • Er worden schaaklessen gegeven aan de basisschoolleerlingen van september tot mei.
  • En er is een prachtig schaakspel ontwikkeld, op basis van de twee vuurtorens op het eiland!

Hoe het allemaal begon in 2018 tot nu