Skip to content

Real Wedding Jorn&Jennifer

Trouwen bij volle maan op Schiermonnikoog - 2019

Op een dag stapte weddingplanner Christy bij Jennifer de boetiek op Schiermonnikoog binnen, met de vraag of Jennifer ook bloemen voor een bruiloft kon verzorgen. Jennifer: “Ik was nog maar net begonnen als ondernemer en kende haar nog niet. We kwamen tot een goeie deal en zo is onze samenwerking en vriendschap ontstaan.”

Christy en Jennifer werken regelmatig samen bij het organiseren van een bruiloft. “Ik maak me druk om dingen waar Christy zich niet druk over maakt en andersom, dat sluit perfect op elkaar aan. Het is bovendien leuk om zo nu en dan samen te werken als je beide zelfstandig ondernemer bent.” En het levert meer op dan alleen werk. “We hebben al mooie vriendschappen overgehouden aan de bruiloften die we organiseerden. Het is toch iets moois dat je deelt met een stel en dat schept een band.”

— Voor de liefde naar Schiermonnikoog

Iedere bruiloft was eigenlijk een generale repetitie voor de bruiloft van Jennifer zelf, met haar Jorn. Ze leerden elkaar kennen op het eiland. “In de kroeg werd ik verliefd op hem.” Jorn vond Jennifer op zijn beurt een leuke verschijning, niet verlegen, lekker spontaan. “Toen ben ik met hem meegegaan en nooit weer weggegaan eigenlijk”, vervolgt Jennifer. Ze verhuisde voor de liefde naar Schiermonnikoog, waar ook haar zusje inmiddels woonde. “Mijn vader heeft wel eens gezegd, ‘ik had ze de hele wereld willen laten zien, maar ze zijn samen op Schiermonnikoog gaan wonen’.”

“Mijn vroegste herinnering aan eiland komen uit de tijd dat ik in groep 8 van de basisschool zat. Met vriendinnen mocht ik ergens heen, zonder ouders. Het werd een dagje naar Schiermonnikoog. We aten broodjes kroket bij Duinzicht weet ik nog en dat doe ik nog steeds regelmatig.” – Jennifer

Jorn en Jennifer wilden graag trouwen, nu een aantal familieleden er nog bij konden zijn. Naast hun eigen agenda, werden ook de andere bruiloften die georganiseerd moesten worden, met Christy afgestemd. “Onze bruiloft werd een mooie dag in september, met volle maan én voor mijn dertigste verjaardag. Alles viel samen.”

“Alsof de wereld een schemerlampje voor ons aan had gezet”

“Volle maan op een eiland is iets magisch. Je krijgt dan het gevoel alsof het licht aanstaat, dat het niet helemaal donker is. Het heeft ook iets gezelligs. Toen we die nacht van onze bruiloft naar huis liepen, was het alsof de wereld een schemerlampje voor ons aan had gezet.”

— Memorabele plek op eigen eiland

“We zijn getrouwd in het speelbos, die plek is voor ons nu heel memorabel geworden. We hielden ons feest bij de Berkenplas met een barbecue en live muziek, de perfecte plaats daarvoor. Overdag hadden we 70 gasten, in de avond 150. Bijna iedereen maakte van de gelegenheid gebruik om er een heel weekend van te maken.”

— Dat maakte indruk

“Het is fijn dat er mensen zoals Christy zijn, die je niet hoeft uit te leggen wat je wilt en bedoelt. ’s Ochtends vroeg hebben we nog geholpen onze eigen trouwlocatie op te bouwen, maar daarna heb ik het gauw losgelaten. Ik heb die dag niets meegekregen van dingen die niet goed gingen. Ik wist dat het goed zou komen, dat zeg ik ook altijd tegen de bruidsparen die we samen helpen. Nu heeft Christy zichzelf compleet opgeofferd voor mijn bruiloft, dat vind ik echt iets unieks. Het voelt zo bijzonder dat iemand dat voor je doet! Dat heeft echt indruk op ons gemaakt.”

—— IMPRESSIE

Achter de schermen