Eten en drinken op je vriendenweekend, bruiloft of werkconferentie is natuurlijk een must. Door het maken van bewuste keuzes in je menu, valt heel veel milieuwinst te halen.

Graag neem ik jullie mee naar dé locatie voor jullie perfect ‘wereldvriendelijke’ bruiloft; Schiermonnikoog. In de komende weken zal ik per onderdeel uit de doeken doen, hoe je je bruiloft zo groen mogelijk organiseert. Deze week beginnen we met de trouwdatum dichterbij, deel II.

De trouwdatum dichterbij

Na een langere periode van voorbereiding is het moment daar: jullie trouwdag staat voor de deur! Niet alleen in de voorbereiding maar vooral ook op de dag zelf kunnen jullie echt een grote bijdrage leven aan een duurzamere wereld.

— Eten en drinken

Het ontbijt, lunch en diner, het feest en de borrel, bruidstaart.. Er wordt wat af gegeten en gedronken op een bruiloft! Helaas heeft al dat lekkers ook een keerzijde. Vooral rundvlees heeft een grote ecologische voetafdruk. Gelukkig zijn heel veel horeca gelegenheden op Schiermonnikoog in staat om biologische producten te leveren. Hiermee verklein je je voetafdruk al sterk. Parnassia, Events&Meer heeft daarnaast een aantal Preferred Partners waar we graag mee samenwerken: zij zoeken altijd naar seizoensproducten, zoveel mogelijk lokaal en biologisch en waar mogelijk zelfs van Schiermonnikoog! Zo kun je zelf kiezen wat voor impact jullie menu heeft op duurzaamheid: ga je voor biologische runderlende van natuurrunderen uit Lauwersoog? Ga je voor lamscurry van eilander schapen of verse vis uit de Noordzee. Helemaal ecobewust is natuurlijk de vegetarische of vegan variant. En de meeste partners werken veel met de eilander seizoensgroenten uit de eilander Pluktuin! 

Omdat er op bruiloften vaak lekker eten in overvloed is, staat de keuken na afloop van het diner vaak nog vol lekkers. Omdat het weggooien van voedsel eigenlijk nooit een goed idee is, is het mogelijk om via een van de maatschappelijke partners van Parnassia, Events&Meer het overgebleven eten te brengen, daar waar het soms hard nodig is. Eco én sociaal duurzaam!