Dé dag of dagen van je evenement of bruiloft staat voor de deur. Alles is geregeld, maar er mist nog een finishing touch. De bloemen! Hoe je die fair en eco aanschaft lees je in deze blog.

Graag neem ik jullie mee naar dé locatie voor jullie perfect ‘wereldvriendelijke’ bruiloft; Schiermonnikoog. In de komende weken zal ik per onderdeel uit de doeken doen, hoe je je bruiloft zo groen mogelijk organiseert. Deze week beginnen we met de trouwdatum dichterbij, deel III.

De trouwdatum dichterbij

Na een langere periode van voorbereiding is het moment daar: jullie trouwdag staat voor de deur! Niet alleen in de voorbereiding maar vooral ook op de dag zelf kunnen jullie echt een grote bijdrage leven aan een duurzamere wereld.

— Bloemen

Wil je een bepaalde sfeer neerzetten op je bruiloft? Dan zijn bloemen de snelste manier om aankleding en sfeer te creëren. Maar vaak komen bloemen helemaal niet uit de kas van de bloemist, maar met het vliegtuig uit Spanje of Afrika gevlogen. Ga daarom goed op zoek, samen met je bloemist, naar bloemen die passen bij jullie wensen én bij het seizoen. Pioenrozen in september? Niet doen dus. Pioenrozen in mei? Jazeker! Vinden jullie bloemen prachtig maar vind je het zo zonde dat ze na één dag werkeloos in de hoek komen te staan? Kies dan voor bloeiende vaste planten in plaats van boeketten. En, je kunt ze eventueel na afloop van de bruiloft aan de gasten meegeven als bedankje, met een kaartje eraan. De bloemist op Schiermonnikoog denkt graag met jullie mee: zij weet precies welke bloemen goed in het seizoen verkrijgbaar zijn en kan zelfs aan biologische snijbloemen komen. Helemaal lokaal en duurzaam? De Pluktuin op Schiermonnikoog teelt ook snijbloemen! Hier kun je zelf je veldboeket plukken en samenstellen. Niet zo creatief? Ook hier kan de lokale bloemist uitkomst bieden.

Lokaal én bio? Op het eiland is – naast de pluktuin – ook een kwekerij! Zij hebben naast een eigen assortiment échte Schiermonnikoger planten, een samenwerking met o.a. de Cruythoek, leverancier van biologische én inheemse bloemen en planten. Perfect als gastgeschenk: een klein zakje bloemenzaad van de kwekerij. In een mooi zakje met en gepersonaliseerd kaartje. Let love grow!

Heb je hele specifieke wensen die net niet lekker overeenkomen met het aanbod van seizoensbloemen? Om nog iets extra’s te doen met je bloemen kun je overwegen om de bloemen na de bruiloft te schenken aan het eiland. Parnassia, Events&Meer heeft met diverse maatschappelijke organisaties contact. Zo brengen we jullie bloemen bij lieve eilanders die om wat voor reden een bloementje verdienen!