Het moment is daar! Jullie hebben zo lang toegewerkt naar deze dag(en). En het evenement, familieweekend, bruiloft of management-meeting loopt alweer ten einde. Wat te doen met de cadeau’s? 

De afgelopen weken heb ik jullie meegenomen naar dé locatie voor jullie perfect ‘wereldvriendelijke’ evenement of bruiloft; Schiermonnikoog. Per te organiseren onderdeel hebben we je laten zien, hoe je je evenement of bruiloft zo groen mogelijk organiseert. Deze week sluiten we af. Hebben jullie inspiratie gekregen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! We denken graag verder met je mee. 

Het einde van dé dag

Na een weekend vol liefde, lekker eten en mooi weer is het weer tijd om naar huis te gaan. Maar hoe ga je al die cadeaus meenemen die jullie gekregen hebben? Als je ergens trouwt ‘aan de vaste wal’ zoals ze dat op een eiland zeggen, dan stap je in je auto met je cadeau’s en gaat huiswaarts. Op Schiermonnikoog is dat nét wat lastiger: je zult alles de boot op moeten dragen! Toch zijn ook hiervoor andere alternatieven voor te bedenken.

— Geschenken

Logisch dat de gasten jullie een passend cadeau willen geven. Denk hier dus al vroeg over na! Er zijn zoveel leuke opties te bedenken om ‘sjouwen’ en goedbedoelde prullaria te voorkomen.

  • Maak een lijst met cadeaus die je graag zou willen hebben. Gasten hoeven niet altijd één ding te geven, ze kunnen ook een bijdrage leveren aan een groot cadeau.
  • Vraag jullie gasten om de cadeaus naar jullie huisadres te sturen nadat jullie zijn teruggekomen van de bruiloft. Als je dit laat regelen door de ceremoniemeester(s) kun je het zelfs spreiden. Zo ontvang je elke week een ander cadeau van een van je gasten en kun je nog wekenlang genieten van de mooie herinneringen.
  • Vraag geld voor iets wat jullie graag zouden willen (doen). Een simpel envelopje op de kaart is voldoende. Zo weten de gasten dat het geld goed besteed gaat worden en zijn jullie een stap verder in het verwezenlijken van jullie wens.
  • Vraag om een belevenis. Vraag aan jullie kennissen, vrienden en familie om iets leuks voor jullie te organiseren. Zij kunnen jullie dan mee op pad nemen naar iets wat voor hen waardevol is. Of iets voor jullie regelen waar je echt behoefte aan hebt. Een glazenwasser voor het lappen van je ramen, een instant-kok-met-oppas zodat jullie een keer romantisch uit eten kunnen zonder kindjes, of een abonnement bij de plaatselijke bloemist, zodat jullie elke maand verse bloemen in huis hebben.
  • Hebben jullie alles al wat je hart begeert? Vraag dan om een donatie voor een goed doel. Dit doel kunnen jullie uiteraard zelf uitkiezen. Wil je een duurzaam goed doel? Dan kun je denken aan partijen als Oxfam, Greenpeace en Natuur&Milieu.
  • Een bruiloft op Schiermonnikoog vergt net iets meer inzet van jullie gasten dan een willekeurige bruiloft in Utrecht. Je kunt op de uitnodiging ook nadrukkelijk benoemen dat je écht écht écht geen cadeau hoeft, omdat hun aanwezigheid op de bruiloft al een geschenk is op zich. Klinkt dat te zoet? Maakt niet uit! Het werkt en gasten voelen zich vaak vereerd en geroerd.

Naast de geschenken die de gasten aan jullie willen geven, kunnen júllie de gasten voor hun komst ook een bedankje geven. Ook hierin zijn diverse duurzame alternatieven denkbaar. Probeer in ieder geval plastic te vermijden! Meer inspiratie over mooie, persoonlijke en duurzame geschenken volgt een andere keer!

En de huwelijksreis? Die vier je natuurlijk op Schiermonnikoog 🙂