Real Wedding Henk Jan&Emma

“We wilden graag met elkaar trouwen en het zou zo mooi zijn als dat op Schiermonnikoog zou kunnen. Voor ons liggen daar heel veel herinneringen.” Op 3 juli 2020 was het dan zo ver. De bruiloft van Emma en Henk Jan op hun favoriete eiland.

Emma en Henk Jan leerden elkaar zo’n drie jaar geleden kennen via een dating site. “Hij zat buiten mijn zoekgebied, maar ik niet buiten die van hem. Zo kwamen we toch bij elkaar.” Op dat moment zat Henk Jan voor zijn werk in het buitenland, maar toch hielden de twee contact. Toen hij weer terug kwam werd er meteen een date gepland, niet wetende wat voor moois er nog allemaal zou komen. “Wij vonden het allebei wel heel leuk, maar we wisten niet echt wat wij ervan konden verwachten. We hadden eerder weleens een date gehad met iemand die we kenden van een dating site, dan werd het uiteindelijk niks. Je hoort ook regelmatig negatieve verhalen, maar het kan dus toch. Nu was het namelijk leuk genoeg om een tweede date te plannen.”

— Liefde voor Schiermonnikoog

Vroeger waren de twee ook vaak te vinden op het eiland. “Los van elkaar hielden wij al heel veel van Schiermonnikoog, dat was een van onze gemeenschappelijke interesses.” De twee gingen op hun tweede date naar het eiland en ook daarna zijn ze er nog regelmatig geweest. “Schiermonnikoog is voor ons echt een heel mooi stukje Nederland. Ook al ben je er een dagje heen, je stapt de boot op en het is vakantie. Het is een mooi, klein eiland.”

— Rust

Het oorspronkelijke idee van de huwelijksdag was heel anders, er zou van alles plaats vinden. Juist doordat alles op één plek was zorgde dat voor heel veel rust. “Door alle maatregelen hebben wij onze bruiloft deels aan moeten passen, maar het heeft voor ons eigenlijk wel heel goed uitgepakt! Er zijn heel veel verschillende mensen van Schiermonnikoog die ons enorm geholpen hebben tijdens de voorbereidingen en op de dag zelf.”

 

— Onzekerheid en veranderingen

Op het moment van de bruiloft waren er net weer wat versoepelingen vanwege COVID doorgevoerd, maar de onzekerheid was er nog steeds. Het was in eerste instantie al niet de bedoeling om een hele grote bruiloft te houden, maar toch werd er besloten om de dag te vieren met een klein, intiem gezelschap. De trouwerij zelf was op één dag, maar de gasten bleven het hele weekend. Doordat niet alles door kon gaan wat in eerste instantie gepland was, is De Kooiplaats voor de hele dag de bruiloftslocatie geweest op. “Uiteindelijk was dit erg lekker, er was namelijk heel veel rust. Wij zijn die dag eerst voor de wet getrouwd, daarna hebben we foto’s gemaakt en vervolgens was de kerkdienst. Voor het diner heeft De Marlijn het eten verzorgd.”

“Het was een hele mooie dag, het was zo relaxed.  Het was prachtig weer die dag, dus veel dingen konden buiten plaatsvinden. Toch begon het halverwege de kerkdienst te regenen, dus we moesten snel beslissen wat we gingen doen. We keken naar de dominee want hij zat midden in zijn verhaal. Hij pauzeerde even en we zijn snel met zijn allen snel naar binnen gegaan. Het was allemaal zo lekker flexibel.” Op die ene regenbui na is het de hele dag droog gebleven en ook de zon kwam regelmatig tevoorschijn.

—— IMPRESSIE

Achter de schermen