Real Wedding Luuk&Melle

De liefde voor Schiermonnikoog begon bij Melle al toen ze nog maar klein was. Haar ouders namen haar van kinds af aan mee naar het eiland. Als ze ooit zou gaan trouwen, dan was dat op Schiermonnikoog, dat was haar absolute meisjesdroom. Toen ze een relatie kreeg met Luuk, was het dan ook niet meer dan logisch dat hij meeging. Ook bij hem sloeg de vonk over.

Melle en Luuk hebben hun bruiloft bewust klein gehouden. De groep van 50 mensen bleef het hele weekend. Melle: “We vonden het wel spannend iedereen hier te zien. Schiermonnikoog is toch een beetje ‘ons’ eiland. Om al die mensen op ons lievelingseiland te zien, was heel bijzonder.” Op vrijdagmiddag kwam iedereen aan op vakantieboerderij De Oorsprong. Luuk: “We konden iedereen relaxt welkom heten, een bakje koffie doen, wat voetballen, de kamers verdelen. Die middag vond ik al heerlijk.” Er werd buiten gekookt en zo viel de eerste avond in het bruiloftsweekend van Luuk en Melle onder het genot van soep, bier, wijn en een ondergaande zon. “Het werd een prachtige heldere avond. Een kleine groep gasten is naar de bunker gefietst om de sterren te zien. Zoiets hadden ze nog nooit beleefd, ze vonden het fantastisch”, vertelt Luuk.

— Klaarmaken in de stal

Melle is die vrijdagavond met haar zussen, beste vriendin en moeder naar een vakantiehuisje in het centrum gegaan. Luuk bleef op de vakantieboerderij. Na het ontbijt met de gasten maakte hij zich in de stal van de boerderij klaar voor de grote dag. “Mijn beste vriend was daar bij en een andere goede vriend filmde alles. Ook mijn ouders hielpen me. Dat was wel een momentje hoor.” In de authentieke limousine van hotel Van der Werff vertrok hij naar het dorp. “Daar stond ik dan, tegenover mijn jeugdliefde op ons Schiermonnikoog. Een heel emotioneel moment, waarop alles samen viel.” Melle: “We waren echt een toeristische attractie op de trouwdag. Toen Luuk me ophaalde, was er net een boot aangekomen. Bussen vol mensen stroomden toe om te kijken en te klappen.”

echtpaar trouwpak en trouwjurk jurk strand ceremonie

“Ons doel was, los van trouwen natuurlijk, om de liefde voor Schiermonnikoog over te brengen”, zegt Melle. “Iedereen was zo verrast over het eiland. En verbaasd eigenlijk ook, dat het bestaat. De natuur, kleuren van het strand, die nacht op de bunker, dat hebben onze gasten als zeer bijzonder beleefd. Zelf vinden we dat ook een van de mooiste plekken. Het blijft iets magisch houden.”

— Fietssleutels kwijt

De foto’s werden met een fotograaf gemaakt in het dorp en op het strand. Een bevriende videograaf van het stel ging mee en maakte van dezelfde shots filmbeelden. Melle: “Bij de Marlijn zagen we onze ceremoniemeester Christy voor het eerst die dag. Zij was met de gasten van de boerderij naar het strand gefietst. Een hilarische fietstocht waarin verloren fietssleutels ineens weer werden gevonden en het een geluk mag heten dat iedereen heel op het strand aan kwam. De trouwambtenaar van het eiland had een prachtig verhaal waarin ook het verhaal van het eiland Schiermonnikoog terug kwam.”

“Bij de Berkenplas vierden we een prachtige religieuze ceremonie. Christy had daar een mooie setting aan het water voor ons gecreëerd. Het zorgde voor een stukje bezinning en diepgang op de dag”, vertelt Melle. Beide ouders hebben daar gesproken, de vader van Melle heeft gezongen, de broer van Luuk speelde gitaar. En Luuk en Melle deden hun geloften naar elkaar toe. Luuk: “Melle kon dat heel rustig en gecontroleerd. Zo knap! Ik heb volgens mij een kwartier staan stotteren. Wat heb ik gehuild, maar wat was het mooi.”

Golden hour gouden tip van Luuk: “Tijdens het diner zijn we er nog even tussenuit gepiept voor een golden-hour-shoot met de fotograaf. Dat is echt een tip voor wie gaat trouwens op Schiermonnikoog. Het eiland is zo mooi bij de ondergaande zon!”
Luuk

— Over Christy

“Christy kwam al heel snel op ons pad, toen we wisten dat we op Schiermonnikoog wilden gaan trouwen. In eerste instantie werd ze onze weddingplanner. Al tijdens onze eerste ontmoeting hadden we de hele bruiloft zo’n beetje staan. Het voelde goed om haar ook te vragen als ceremoniemeester. Het is fijn om dat bij een professional neer te leggen in plaats van bij vrienden of familie. Veel details hebben we zelf geregeld of gemaakt, dat was een prima combinatie met de grote lijnen die Christy voor ons uitzette. Op de dag zelf was het fijn dat zij er was. ‘Ik bel wel even’, was het dan, als er iets geregeld moest worden. Zij snapt hoe een bruiloft hoort te zijn en heeft alles in huis dat te regelen. Dat hadden we zonder haar nooit zo goed gekund. Sterker nog, wij snappen niet dat je kunt trouwen op Schiermonnikoog zónder Christy.”

—— IMPRESSIE

Achter de schermen