Real Wedding Peter&Jacqueline

Peter is een geboren en getogen eilander. Toen zijn ouders besloten om naar de vaste wal te verhuizen heeft hij altijd gezegd: “Ik kom terug op Schier.” Zo gezegd, zo gedaan. Iedere zomervakantie was hij een aantal weken bij zijn grootouders en vrienden op het eiland.

— Pedicure

Een aantal dagen voor kerst 2017 kreeg Peter last van zijn voet. Hij zocht een pedicure en kwam in contact met Jacqueline. “Er was geen plek meer, dus ik moest maar een andere pedicure gaan zoeken. Ik vroeg wanneer ze wel plek had. Dat was 4 januari. Ik zei, “plan mij maar meteen in.” En zo zat Peter op 4 januari bij haar in de stoel. En twee weken later weer. Op een gegeven moment voelde hij zich niet lekker en kreeg een glas water van Jacqueline. Ze raakten aan de praat en Jacqueline vertelde dat ze problemen had met haar telefoon. Peter: “Ik ben vrij direct. Dus ik vroeg, daar kan je man je vast bij helpen. Ze reageerde niet, dus ik vroeg aan haar of ze wel een man had. Nee, er was geen man.” Na de afspraak hielden de twee contact via WhatsApp. Peter: “Twee weken later zei ik tegen haar dat ik wel wist waardoor ik niet goed werd. Dat waren de vlinders in mijn buik.” Naast de connectie met elkaar, had Peter ook een goede klik met de twee zoons van Jacqueline.

— Ringen

De voorbereidingen voor de grote dag verliepen heel erg goed. Op één puntje na. De ringen waren ver van tevoren al uitgezocht, maar dit liep allemaal mis. Toen Peter en Jacqueline de ringen wilden ophalen, bleken het niet de juiste te zijn. Een week voor de huwelijksdag zijn de goede ringen toch nog geleverd. Uiteindelijk kwam het dus allemaal goed. Een aantal dagen voor de trouwdag vonden Peter en Jacqueline een prachtige schelp op het strand. “Wij vonden die schelp op het strand. Op onze trouwdag heeft mijn schoonmoeder de ringen aan ons overhandigd in de schelp.”

De trouwringen zijn erg speciaal voor Peter en Jacqueline. In de ring van Jacqueline zitten drie diamanten, die staan voor haar drie kinderen. In de ring van Peter staan drie markeringen die staan voor de drie kinderen van Jacqueline. De oudste dochter van Jacqueline heeft helaas het levenslicht nooit mogen zien. Op deze manier dragen ze haar beiden toch mee. Peter: “Die twee jongens heb ik er gratis bij gekregen”.

 

Eerste keer op Schiermonnikoog

Peter had in het voorjaar voor zichzelf al weer een reisje naar Schiermonnikoog geboekt. Deze moest omgeboekt worden, want Jacqueline en de jongens gingen ook mee. Dit was de start van de vele reisjes naar Schiermonnikoog. Peter kon ze alle mooie plekken op het eiland laten zien. Toen Jacqueline voor het eerst op het eiland was zei ze meteen tegen Peter: “Als ik ooit nog eens wil trouwen, dan wil ik dat hier doen.”

Verrassing

Met name Peter kent veel mensen op het eiland. Zo was het makkelijk om dingen te regelen. Toch werd het hen te veel om dit alleen te doen en kregen ze de tip om een weddingplanner te zoeken. “Ik kreeg van verschillende mensen de naam van Christy door, dus dit was een makkelijke keuze.” Het stel wilde zich laten verrassen, maar ze stonden toch nauw in contact met Christy. Al snel stuurde ze foto’s door naar het stel en dit gaf meteen een goed gevoel. “Wij wisten uiteindelijk niet precies wat ze gingen doen, maar het was echt overweldigend.”

Feestelijke dag

 Op vrijdag 3 september 2021 zijn Peter en Jacqueline met elkaar getrouwd op Schiermonnikoog. Het was prachtig weer die dag. 

Het was een fantastische dag met de bus als hoogtepunt. “Wij moesten vervoer hebben van de kerk naar de Berkenplas. Op een gegeven moment kwamen we uit bij het openbaar vervoer. Dit pakte echt fantastisch uit. Het was de mooiste busreis ooit.” Alle gasten werden ’s avonds bij hun eigen huisjes uitgezet en zo kon iedereen weer zijn eigen gang gaan. 

— Over Christy

“Het zag er zo mooi uit, heel feestelijk. Wij hadden meteen vertrouwen in Christy en Jennifer, het gaf een heel goed gevoel en dit pakte ook super uit. Het was af, echt af. Toen wij ’s avonds terug kwamen in ons appartement hadden Christy en Jennifer allemaal rozenblaadjes in ons appartement gelegd. Dat was erg leuk thuiskomen.”

—— IMPRESSIE

Achter de schermen