Real Wedding Pim en Jessica

Wie nou precies bij wie achterop sprong na een feestje in Paradiso in Amsterdam, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Maar dat het binnen een kwartier was, nadat Jessica en Pim elkaar voor het eerst zagen, is een feit. Een huwelijk van vrienden op Vlieland deed het stel jaren later besluiten ook op een eiland te willen trouwen. “Op een eiland ben je zelf niet alleen even helemaal weg, ook voor iedereen die je uitnodigt is het echt een uitje.”

De gedachten gingen zelfs tot trouwen op een eiland aan de Scandinavische kust, totdat ze op Schiermonnikoog kwamen. Jessica: “We hadden meteen zoiets van, ‘dit is het’. Het was liefde op het eerste gezicht, net als bij ons”. “Schiermonnikoog leek ons perfect omdat het in tegenstelling tot Texel en Terschelling wat minder groot en minder bekend terrein is”, vult Pim aan. De vrijheid, het relaxte, de overzichtelijkheid en misschien ook wel het kneuterige dat het eiland zo siert, is wat Jessica en Pim aantrok. “Er is niks ‘niet leuk’ hier, met zoveel plekjes om te ontdekken.”

— Huifkar met paard

“Het strand was niet eens de plek waar we wilden trouwen, want dat kan dicht bij huis in Haarlem ook. In onze zoektocht kwam Christy met het idee voor een open plek in het bos, het wordt ook wel het Hazeweitje genoemd. We hadden er nog nooit van gehoord en zijn natuurlijk meteen gaan kijken. Christy wist te regelen dat we daar konden trouwen. Een huifkar met paard bracht ons naar de speciale plek in het bos. De route stemde Christy af met Natuurmonumenten, want dat kon niet over de normale weg”.

— Op de bakfiets

“Het werd 38 graden op onze bruiloft, volle zon en geen zuchtje wind. In het cadeautasje dat we de gasten gaven met Schierse producten, was vooral het flesje water dus heel belangrijk. Het is een re-usable flesje geworden, een mooie herinnering aan de dag voor iedereen. De tasjes hebben we zelf rondgebracht in een bakfiets, op de plekken waar onze gasten huisden. De kinderen waren mee, superleuk moment was dat.”

— Gaatje in de jurk

“‘Hey, er zit een gaatje in je jurk’, hoor ik onze dochter nog zeggen op de ochtend van de bruiloft”, vertelt Jessica. De stof bleek in de baleinen niet goed genaaid en los te zijn geschoten. “Iedereen hielp mee om te zoeken naar een oplossing. Hotels en supermarkt werden afgezocht naar naaigaren. Uiteindelijk wist een medewerker van Om de Noord iemand met naaigaren te vinden, die ter plekke in alle rust de jurk kwam naaien. Wat ben je dan blij dat je op een eiland bent, iedereen elkaar kent en het gewoon geregeld wordt”.

— De herinnering

“Onze bruiloft is echt een herinnering van ons als gezin geworden. Onze dochter doet nog vaak haar trouwjurk aan. Als we op Schiermonnikoog zijn, zoeken we altijd de plekjes van die dag weer even op. En we gaan natuurlijk even bij Christy langs!”

— Over Christy

“Op Schiermonnikoog voelen we ons echt ‘een van hen’, je hebt minder het gevoel dat je er op bezoek bent dan op de andere Waddeneilanden. Iedereen is ook heel behulpzaam op Schiermonnikoog. Alhoewel het wel van belang is dat je er rekening mee houdt dat iedereen in het hoogseizoen heel druk is en je per mail en telefoon niet zo ver komt. Geen slecht excuus om naar het eiland af te reizen om je bruiloft voor te bereiden”, zegt Jessica met een knipoog. Pim: “Toen wij in de voorbereidingsfase zaten, kwamen we al gauw bij Christy terecht. Ons werd meteen duidelijk ‘zij kan dingen regelen’. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Bij haar thuis hebben we veel doorgenomen. Christy was heel duidelijk in wat wel en niet kon en dacht in mogelijkheden. Ze verstond onze wensen.”

—— IMPRESSIE

Achter de schermen