Real Wedding Pytrik&Anketrien

Het kán bijna niet romantischer: elkaar leren kennen tijdens een vakantiebaantje op Schiermonnikoog en dan later trouwen op hetzelfde eiland. Het was 1998 toen de vonk oversloeg tussen Anketrien en Pytrik.

Het zou nog even duren voor er uiteindelijk getrouwd werd. In 2001 ging het stel samenwonen, in 2004, 2006 en 2010 kwamen de kinderen Nanne, Mart en Mynke en toen ze 15 jaar samen waren kwam er dan eindelijk hét aanzoek. Natuurlijk op Schiermonnikoog en hoe mooi, met de kinderen erbij. Anketrien had helemaal niets door. “Pytrik rende wat raar met z’n hand op zijn kontzak en ik dacht, wat dóet ‘ie nou toch.” Bijna precies op de plek waar ze de eerste zomer samen doorbrachten, op het strand bij paal 7 , ging Pytrik op de knieën.

In de warmste zomer van de eeuw met de meest prachtige nazomer werd er op 22 september 2018 getrouwd. “Ik wilde graag fietsen want dat hoort bij Schiermonnikoog, dus gingen we samen op de tandem als allerlaatsten naar het strand waar iedereen op ons wachtte.” Nét die dag waaide het windkracht 5, was het 14 graden en vielen er af en aan stortbuien op het strand. “Precies op het moment dat we tegenover elkaar stonden voor het altaar, begon het te regenen.” Maar ook dat is Schiermonnikoog. 

Zowel het stralende bruidspaar als de doorgewinterde gasten bleven lachen en trotseerden de stortbui. Gelukkig had het bruidspaar van tevoren gezegd dat de gasten zich warm moesten kleden en dat de mooie jurken later tevoorschijn konden komen. De omkleedsessie na de ceremonie was eigenlijk een hele leuke rommelige gezellige chaos van omstandigheden.

“Het voelde heel intiem met die 140 mensen die speciaal voor ons naar het eiland toe waren gekomen deze dag te beleven. Veel van onze gasten maakten er een nachtje weg van. We kwamen de volgende dag heel wat bekenden tegen!”

— Volgend jaar weer naar Schiermonnikoog 

Ieder jaar rond 22 september keren we terug naar Schiermonnikoog. Het voelt voor ons echt als thuis. We komen er beide ons hele leven al op vakantie. Eerst met onze eigen ouders, toen met vrienden, later met z’n tweeën en nu met onze eigen kinderen. Eén keer hebben we een uitstapje gemaakt naar Amerika. Het was prachtig, maar aan het einde van de vakantie zeiden de kinderen toch ‘volgend jaar maar weer naar Schiermonnikoog?’

— Over Christy

Christy dacht echt goed met ons mee over de perfecte invulling van onze dag. Zij heeft bovendien alles wat nodig is aan materialen en regelzaken om te kunnen trouwen op het strand. Met haar compagnon Jennifer was ze echt een goed team. Zij kregen dingen voor elkaar die ons zelf echt niet waren gelukt. De juiste spullen op de juiste plek, de eenheid in alles. Zelfs mijn boeket matchte met de bloemen op tafel in de Marlijn en in kampeerboerderij de Duinhoeve, waar we de avond van tevoren een intiem diner hadden!

—— IMPRESSIE

Achter de schermen