Real Wedding Reinier&Lonneke

Lonneke en Reinier zijn al de derde generatie in de familie van Reinier die Schiermonnikoog als vakantie eiland kent. De opa en oma van Reinier hadden een passie voor vissen en dat kan goed in de slenken op het eiland. Lonneke: “Toen ik Reinier leerde kennen, kon ik me helemaal voorstellen dat hij en zijn familie al zo lang verliefd waren op het eiland. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan op Schiermonnikoog. En dat bedoel ik positief, het is echt de charme van het eiland.

Ze ontmoetten elkaar op een andere bruiloft. En van een bruiloft, komt een bruiloft, wordt er wel gezegd. Het aanzoek werd gedaan tijdens een wereldreis, het stel was vastbesloten: als we trouwen, dan doen we dat op Schier.

— 100 gasten: een uitdaging

Alle pijlen werden op een bruiloft op Schiermonnikoog gericht. Toch leek het hele plan nog even niet door te gaan. De datum, in combinatie met de locatie en voldoende slaapplekken voor de 100 gasten, was geen optie voor het eiland. Reinier: “Ondernemers zijn daar dan ook heel duidelijk in, het kan wel of het kan niet. Dít leek eerst niet te kunnen.” Dus gingen Lonneke en Reinier op zoek naar alternatieven in hun eigen regio. Uiteindelijk kwam het toch goed en kregen alle gasten een slaapplek op dezelfde locatie. Reinier: “Sommige gasten bleven een nachtje, anderen maakten er een weekend van of gingen pas na 3 nachten weer naar huis.”

 

 

Reinier: “Leuk detail: aan het einde van het bruiloftsweekend moesten alle 100 fietsen terug naar Soepboer. 100 fietsen en sleutels, met 100 brakke hoofdjes, dat ging in de praktijk niet helemaal goed. Maar Soepboer was superrelaxed. ‘We redden het ermee’, zeiden ze. Zo fijn die eilanders!”

krijtbord, Marlijn, welkom, bruidspaar, restaurant

“Toen de half-één boot aankwam en de bus vol zat met onze gasten dachten we ‘wow, nu gaat het echt beginnen’”, vertelt Lonneke. “Iedereen die dan voor jou komt, casual chique gekleed en met mooie woorden tijdens de speeches, dat is heel bijzonder.” “Het hele weekend was heel bijzonder en relaxt”, vult Reinier aan. Het was zijn wens om de gasten te laten ervaren hoe mooi Schiermonnikoog is, dus werden er fietsen gehuurd voor alle gasten. In een welkomsttasje zat een fiets- en wandelkaart, een lekkere reep, honing van het eiland, een flesje water en paracetamol. “Had Christy ook voor ons gedaan, ideaal”, aldus Reinier. “Iedereen kon zo op eigen gelegenheid het eiland verkennen. Er zijn vrienden die nu ook ieder jaar gaan.”

— Herinneringen levend houden

Lonneke: “Onze kinderen noemen Schiermonnikoog nu ‘trouwland’. ‘Gaan we weer naar trouwland?’ vragen ze als we weer een vakantie geboekt hebben. We gaan elk jaar terug, natuurlijk weer even naar de naar duinpan waar we getrouwd zijn en ons rondje langs de locaties waar we waren.” Reinier: “Op dezelfde plek als waar ik als klein jongetje al op vakantiefoto’s sta, hebben we de fotoreportage gedaan. Zo houden wij ook nu onze herinneringen levend.”

— Van vervoer tot oppas

Christy werd via Google gevonden, ze kreeg meerdere rollen toebedeeld. In het voorstadium was er een brainstorm en de afstemming van de mogelijkheden. Lonneke: “Christy lette daarbij goed op wat bij ons zou passen.” Reinier: “Daarnaast hebben we met Christy de hele ceremonie op het strand uitgedacht. De aankleding, de uitstraling, de faciliteiten, alles.” Als laatste werden alle praktische zaken met Christy doorgenomen, van vervoer tot heliumballonnen en oppas voor de kinderen. Lonneke: “Onze ceremoniemeester kon vanuit hier in Maarsen met haar schakelen. Het werkte perfect! Als bruidspaar werden we zo echt ontzorgd en bleef alleen de gezonde spanning over. Zo gingen we heel relaxt en vol liefde ons trouwweekend in.”

—— IMPRESSIE

Achter de schermen